top of page
Zoeken

Waarom je Abilar in de zomermaanden zeker in je huis- en reisapotheek moet hebben


Heerlijk, het buitenleven tijdens de zomermaanden. Genieten van het zonnetje, de kleurrijke bloemetjes in de tuin, een plons in het water. Maar dat heb je dan met zoveel jolijt: tegelijk loert er altijd wel een gevaar om de hoek. Wie kiest voor actie, moet die andere kant van de medaille er soms bij nemen. Met de wondzalf van Abilar in je thuis- of reisapotheek kun je al heel wat van die euvels verhelpen. Een overzicht van typisch zomerse akkefietjes die je met Abilar kunt verhelpen:

Snij- en schaafwonden door tuinieren

Groene vingers worden helaas wel eens rode vingers door snijwonden die je kunt oplopen door scherp tuingereedschap te gebruiken. Dat kan ook schuur- of schaafwonden veroorzaken. Of na lang intensief labeuren in de tuin krijg je misschien wel met blaren te kampen die opengaan. Snoeien is ook niet altijd een pretje, zeker niet bij struiken met doornen of prikkende bladeren of takken. Je kunt er snij- en schaafwonden door oplopen op armen en zelfs benen.

Brandwonden door barbecue

Barbecueën is zowat de nationale sport van de Belgen, maar kan inderdaad gevaarlijk zijn en leiden tot brandwonden als je niet voorzichtig bent. Afstand bewaren en lange gereedschappen gebruiken is al een eerste maatregel, geschikte kleding en handschoenen dragen, sterk brandbare vloeistoffen vermijden en het barbecuestel nooit alleen achterlaten, zijn andere tips, maar: in onze zomerse relaxedheid durven we het weleens minder nauw nemen met zulke voorschriften en dan is een ongeval vlug gebeurd.

Snij-, schaaf- en brandwonden op vakantie

De wondzalf van Abilar is een onmisbaar product voor de reisapotheek. Met zijn klein formaat is hij geschikt om mee te nemen in de handbagage en kan hij dienen voor de hele familie en voor alle wondtypes. Ook op vakantie wordt soms een barbecue aangestoken, de kinderen trappen in een scherpe schelp of komen met een schuurwonde terug van een niet zo gladde glijbaan. We willen er geen horrorvakantie van maken, maar blaren van het hiken of een slippartij aan het zwembad zijn ook niet helemaal uitzonderlijk. Dankzij de primaire werking van de beschermende, waterafstotende film van Abilar komt er geen vuil in de wonde en kunnen de kinderen verder in het zwembad of de zee.


BE-ARMED-OTC-0077-05-2023


bottom of page