De natuur heelt alle wonden

Gebruik

Wat is Abilar® Zalf

 

Abilar® Zalf zorgt voor een beschermende laag op de huid die de genezing van de wond bevordert. Ze heeft een sterk antimicrobieel effect tegen bacteriën, sommige schimmels en gisten en bevordert de aanmaak van nieuw huidepitheel. Abilar® Zalf wordt gemaakt van geraffineerde hars van de Noorse spar of fijnspar (Pisca abies) door de zalf te mengen met een gestandaardiseerde homogene zalfbasis. De werkzaamheid en de kwaliteit van het product worden conform de ISO-norm 13485 : 2003 gecontroleerd door steekproeven tijdens de productie van elke batch. Het product is als medisch hulpmiddel klasse IIB geregistreerd bij de EU autoriteiten.

Abilar® Zalf wordt gebruikt om de genezing van geïnfecteerde en niet-geïnfecteerde snijwonden, pijnlijke of etterende zweren, kloven, schrammen en brandwonden op de menselijke huid te bevorderen.

 

Gebruik

 

Het getroffen gebied moet, indien mogelijk, gereinigd worden voordat de Abilar® Zalf aangebracht wordt. De zalf kan rechtstreeks in een dunne laag op het getroffen gebied aangebracht worden. Het gebied mag onbedekt blijven of kan beschermd worden met een verband of ademend elastisch gaas. De behandeling mag een tot twee keer per dag herhaald worden totdat de wond genezen is. De zalf mag niet aangebracht worden op de slijmvliezen, de ogen of de mond, en dient niet voor intern gebruik. Het gebruik is niet aanbevolen voor grote delen van het lichaam, tenzij anders geadviseerd door uw arts.

 

Meer informatie? Download de bijsluiter

 

 Bijsluiter 5% Bijsluiter 10%